Octavia II 2.0 TDI-spory przebieg-czy brać??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yaro323
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez blackrs
    hmmm to raczej nie ja pewnie czarnuch ale to nei rs tylko podróba
    Nikt nie pozna :diabelski_usmiech

btw. jak by ktoś szukał felg od RSa 16' to ciekawa oferta na allegro i to od nas http://allegro.pl/show_item.php?item=1423541350
  • etosz
    Classic
    • 2010
    • 19

Witam,
    przymierzam się do kupna Octavii 2.0 TDI 140 KM z roku 2005, auto od znajomego pierwsza ręka. Przebieg-i tu uwaga 330 000 km. Pytanie co robic?Cena b. atrakcyjna moim zdaniem, auto dość znam i była wymiana sprzęgła i dwumasy na 270 000. Proszę o rady i jakiekolwiek info ile te silniki mogą zrobić km??

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

zrobic to one mogą i z 600 kwestia tego jak było uzytkowane czy turbina chłodzona czy wszystko an czas wymienane oleje itd sprawdz w ksiazce jak posiada zajedz do dobrego mechanika niech obejzy i powie jaki jest faktyczny stan jak zaufany czlowiek sprzedaje i w dobrej cenie to mozna brac niech spusci tylko ewentualnie jeszcze na turbine co moze sie wysrac za jakis czas
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• arturo_o
        Ambiente
        • 2010
        • 170

A jaka cena ze zapytam?

Komentarz

• fernando
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1890

Ja bym sprawdził ten samochód u zaufanego mechanika i nie sugerował się przebiegiem, tylko patrzył na stan techniczny auta. Model nie jest wcale taki zły i nie jest to tylko moja opinia, ale również człowieka, który sporo Octavii widział w życiu :wink:

Komentarz

• etosz
            Classic
            • 2010
            • 19

słuchajcie Panowie oferta jest za 24 000 zł. Dzwona nie miał żadnego tym autem no i wszystko robił w salonie skody na wszystko jest książka serwisowa podbijana. Słyszałem coś o tym, że jak 16 zaworów to niezbyt i że 8 zaworów podobno lepiej.

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

podbijana książka serwisowa to tez nie wyrocznia.
              LINK :|
              zadzwoń do serwisu który podbijał, jak trafisz na uczynnego człowieka to ci powie co bylo robione i czy w ogóle u nich.
              Z tym przebiegiem możesz chociaż mieć chociaż zakładać że nie był cofany
              Mój Szkodnik

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen

Zamieszczone przez etosz
                Słyszałem coś o tym, że jak 16 zaworów to niezbyt i że 8 zaworów podobno lepiej
                etosz, jesli ktoś zrobił 330000 km 16 zaworami to chyba nie jest tak źle jak słyszałeś
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• kbjanek
                  Rider
                  • 2009
                  • 381

powiedz jaka wersja wyposazenia

Komentarz

• MartinezTychy
                    Drive
                    • 2010
                    • 80

etosz,
                    Bierz i nie miej dylematów przynajmniej przebieg masz udokumentowany a tak mając na liczniku około 120 sam byś dokładał jakieś kolejne 100 tyś km.
                    Pozdrawiam.
                    Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• fernando
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1890

etosz, jak pisałem wcześniej - ani przebieg, ani pieczątki w książce, ani nawet fakt, że posiada 16 czy 8 zaworów nie jest podstawą do zakupu samochodu! Musisz go dokładnie sprawdzić, a jak wszystko będzie ok, to kupuj...

Komentarz

• TomRS
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 151

A ja bym się dobrze przejechał tym autem, bo z takim przebiegiem to może być już poważnie zużyte - mam na mysli zawieszenie, łącznie ze wszystkimi gumami i tulejami, buda może też już być porozbijana na naszych dziurach i trzeszczeć nonstop.
                        Golf VI TSI TwinCharged
                        powered by fabryka

Komentarz

• oolsztyniak
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6647
                          • Superb II combi (3T5)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Panowie Panowie spokojnie , przecież kolega napisał , że od znajomego a ten raczej nie kręciłby z serwisem.
                          Skoro mówi , że książka jest i wszystko było robione na czas to zapewne ma racje.

Sprzedając obcemu skręci licznik na 160 tys i po sprawie no i cena będzie wyższa.

nie będę tu mówił o swoich odczuciach bo osobiście nie kupiłbym auta z takim przebiegiem ale jeśli na prawde jest warte uwagi i z pewnej ręki nie ma co się zastanawiać.
                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• adaś
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 876
                            • Volkswagen

etosz,
                            Jeżeli z pewnej ręki i nie jest strasznie 'zajechane' w środku, to biorąc pod uwagę cenę nie ma się co zastanawiać - trzeba brać.
                            Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                            a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                            Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                            O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• kubazak
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 146

nie brałbym tego , chyba ze cena od giełdowej niższa 10 tys, zeby starczyło na kompletny silnik .

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

kubazak, cene kolega podał 24000 zł czyli myślę ze się opłaca, jeszcze od znajomego... ja takiego przebiegu bym się nie bał
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• laurin
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 727

Myślę, że lepiej takie auto kupić niż od handlarza z takim samym przebiegiem skręconym na 150 tysi i do tego po dzwonie.... Sprawdź to auto u mechanika i jak jest ok to bierz. Tylko uwzględnij że pewnie niebawem turbina odmówi posługi (chyba że była wymieniona)

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez TomRS
                                    może być już poważnie zużyte - mam na mysli zawieszenie, łącznie ze wszystkimi gumami i tulejami
                                    przy takim przebiegu to powinno być już któreś z kolei zawieszenie, ja raczej wychodzę z założenia, że te rzeczy robi się na bieżąco, a nie czeka aż się rozpadnie, no ale to ja
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• Arti23
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 892
                                      • Superb II combi (3T5)

ja właśnie sprzedałem swoją Octavkę z przebiegiem 465000 km.
                                      ludzie dzwonili i byli zaskoczeni że wystawiłem samochód z takim przebiegiem ale nie było problemu ze sprzedażą. auto poszło w 4 godziny od wystawienia ogłoszenia.

nie wiem jak ty ale po dokładnym sprawdzeniu u mechanika gdyby wszystko było OK brałbym auto.
                                      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Andrev3
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 6116

Arti23, musiałeś dać dobrą cenę , może za chwilę znajdzie się znów w ogłoszeniu z przebiegiem mniejszym o co najmniej połowę
                                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

przy tym przebiegu co sie miało wysrac to pewnie sie wysrało więc jest szansa ze jeszcze pojezdzi, najwyzej zainwestujesz w nowe tłoki i pierscionki za powiedzmy 3000-4000 koła i zrobisz drugie tyle :P
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• DOBI
                                            Drive
                                            • 2008
                                            • 95

A nie sądzicie że troche za tanio .....
                                            przeciez sadze ze by dostał wystawiajac na allegr-o to by dostał więcej jak jest serwisowana co 15tyś od poczatku to juz wszystko jest powymienane i to kilka razy (a napewno turbo ,zawiecha .napewno dodaj sobie że wymienisz kierownice i fotele bo pewnie wygladają nie za ciekawie....
                                            narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• etosz
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 19

Panowie co do ceny to chciał przedział 30-33 tys. ale łączą nas jeszcze sprawy biznesowe więc się dogadaliśmy. Środek nie jest zajechany, wrecz utrzymany w dobrym stanie. No i facet 80 % jeździł sam w samochodzie nawet bez pasażerów. Myślę, że inwestycja jest dobra-wyposażenie oprócz skóry i navi jest wszystko.

Komentarz

• zuberek
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 33

Jeżeli jest w dobrym stanie i za taką kasę to zabieraj od niego ten samochodzik i ciesz się jazdą
                                                TDi Rules

Komentarz

• madden
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 106

Jeśli dobry kolega to bierz szybciutko za tą cenę !. Ja bym swojemu znajomkowi nie ściemniał i nie sprzedał byle czego - aby potem się tłumaczyć kumplowi. Jeśli przejechał tyle i nie ubywa wcale płynu chłodniczego ani oleju nadmiernie, to znaczy że głowica jest wporzo i jeszcze trochę pobangla. Na pewno przy tym przebiegu należy mieć odłożone "zaskórniaki" na nieplanowane naprawy, ale znowu bez przesady, w końcu to auto nie przejechało 600 kkm. Musisz postawić sobie też odpowiedzieć ile będziesz jeździł rocznie, bo jeśli 50-60 kkm to dość prędko mogą pojawić się problemy (ale nie muszą! - tak to już jest z samochodami)
                                                  Spalanie:

Komentarz

Pracuję...